Παρελάσεις: το καθεστώς τρέμει την οργή του λαού

Το σκηνικό έχει καλά στηθεί. Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα μετατραπούν στην καλογυαλισμένη βιτρίνα ενός κράτους «απόλυτης τάξης», με την κοινωνία να είναι κυριολεκτικά ένα καζάνι που βράζει. Η κυβέρνηση, στο όνομα της σιχαμερής δημοκρατίας επιστρατεύει ό,τι έχει και δεν έχει από κατασταλτικό μέσο για να κλείσει τα στόματα του κόσμου και να εμποδίσει τις κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δήθεν για να μην αμαυρωθεί το νόημα της επετείου. Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Μια στυγνή δικτατορία ενός κράτους που τρομοκρατεί και καταπιέζει τον πολίτη. Ένας θεματοφύλακας των πολιτικών αλητών του κοινοβουλετικού συρφερτού.

 

Το σχέδιο θυμίζει εκείνο της επίσκεψης Μέρκελ. «Νεκρές ζώνες», ελικόπτερα και σκάφη, προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων όχι μόνο που θα βρεθούν εκεί, αλλά όσων θα είναι ακόμα και στα σπίτια τους εκείνη τη μέρα, περιφράξεις, διαπιστεύσεις και άλλα δημοκρατικά πράγματα θα έχουμε από τη συγκυβέρνηση, σήμερα και αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Όλα γίνονται για εκείνη «την καλή μας την εικόνα» και για εκείνη την κωλοεξέδρα.

 

Εκείνη την εξέδρα των «επισήμων» στους οποίους οι μαθητές και οι στρατιώτες δείχνουν το σεβασμό τους, ανανεώνοντας την υποταγή παράλληλα ενός ολόκληρου λαού στα τομάρια με τα γαλόνια, τα ράσα και τα κοστούμια.

 

H θέση των αδικημένων, των απόκληρων, των εξαντλημένων, είναι στο δρόμο, στη διεκδίκηση των κεκτημένων τους. Ο αγώνας ο καλός, είναι καθημερινά παντού, είναι και αγώνας ενάντια στη συστημική ορθότητα που σε θέλει να γιορτάζεις σε μια κάλπικη εθνική ομοψυχία την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί σου, ενώ η ίδια ορθότητα σήμερα προσφέρει ανελευθερία, για σένα και τα παιδιά σου.

 

 

Η επέτειος αυτή δεν είναι για εσάς. Είναι για το λαό και μόνο.

 

Καμιά νομιμοποίηση των πολιτικών.

Πηγή: ExitArea

Advertisements