Αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιστή

απο την ιστοσελίδα Xnation

Όσο καιρό σε αυτό το blog μπαίνουν κείμενα δεν έχουν υπάρξει ούτε γενικοί κανόνες, ούτε πολιτική «γραμμή», ενώ παράλληλα έχει κρατηθεί μια στάση – «απόσταση» σε πολλά πράγματα όπως η απάντηση σε κακοπροαίρετους ή καλοπροαίρετους κριτές, ή αναφορά σε επώνυμους κι ακόμα η αναφορά σε κείμενο άλλης σελίδας ή άλλου μέσου ενημέρωσης. Γενικά αποφύγαμε οποιοδήποτε συσχετισμό, αναφορά και γενικότερα διασταύρωση για πολλούς λόγους, κι ότι γράφτηκε αυτό γράφτηκε με βάση την κοινωνική ζύμωση που έχει ο καθένας μας και δημοσιεύτηκε προς προβληματισμό κι όχι προς ανάλωση. Οι λόγοι; Πολλοί. Ο κυριότερος; Η ακτιβιστική μας εμπειρία αγάπησε συντρόφους, μίσησε εχθρούς αλλά κυρίως, σιχάθηκε την γραφική αντιπαράθεση μεταξύ ατόμων.

Σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση – ουσίας όμως – και θα αναφερθούμε σε ένα σκηνικό που έλαβε χώρα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Θα ξεχωρίσουμε αυτά που λέμε σε φράσεις χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του «σωστού» αλλά με πάσα ειλικρίνεια θα γραφτούν κι ο καθένας μπορεί να τα αξιολογήσει. Το συμβάν, τα όσα ειπώθηκαν τις λίγες ώρες που πέρασαν από τότε μέχρι αυτή την στιγμή, και κυρίως η εμπειρία ετών γεμίζουν τις παρακάτω γραμμές:

– Σε περιπτώσεις όπου κάποιος διώκεται ΑΔΙΚΑ και ύπουλα από το σύστημα πρέπει να υπάρχει ΑΝΑΚΩΧΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Κάτι τέτοιο όμως είναι επιστημονικής φαντασίας αν τα άτομα δεν έχουν τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά σεβασμού. Ας αφήσουμε το «τότε ο άλλος έκανε εκείνο» κι ας πιάσουμε το «τώρα εγώ οφείλω να κάνω αυτό».

– Όσοι χαιρέκακα ευχαρίστιουνται με τις διώξεις άλλων αγωνιστών – άσχετα αν διαφωνούν κάθετα μαζί τους – και με τα προβλήματά τους είναι κάτι λιγότερο από μηδενικά. Αυτό έχει προέκταση ετών και αποδίδεται σε κάθε σκουπίδι που έχει το ρουφιανιλίκι στο dna του. Αυτό δεν αναφέρεται μόνο στους εθνικιστές και τον ευρύτερο κύκλο τους, αλλά και σε κάτι σκουπίδια αναρχοκομουνιστές κι όχι μόνο που την ρουφιανιά την έχουν κάνει επιστήμη.

– Δεν προσεγγίζουμε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα κανέναν πολιτικό φορέα με αυτό το κείμενο. Αυτοί που είμαστε αυτοί θα παραμείνουμε. Προσεγγίζουμε όσο μπορούμε την πραγματικότητα. Όσον αφορά το μέλος του εν λόγω κόμματος ευελπιστούμε να μην υποστεί τις συνέπειες της αντιπαράθεσής του με καθεστωτικούς ανθέλληνες και να βγει από την παγίδα που του στήσανε όλοι τους.

– Το ότι διαφωνούμε και σαν χαρακτήρες και σαν αγωνιστές πολλοί από εμάς, είτε λεγόμαστε Εθνικιστές Α, είτε Εθνικιστές Β, είτε Αγωνιστές Ψ, μακάρι, και το λέμε μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας, μακάρι, να έρθει η στιγμή που αυτές οι διαφορές και οι διαφωνίες μας θα γίνουν αξιοσέβαστες, ουσιαστικές και να καλυφθούν από τον μανδύα όχι του μίσους και της μικροπρέπειας αλλά της αποδοχής, του διαλόγου και της αλληλεγγύης.

– Όποιος υπέστη τον πόλεμο του συστήματος και μπορεί να καταλάβει, καταλαβαίνει.

ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Advertisements